2012

21.06.2011 11:28


Rok 2012

Májové porozuměli oběžné dráze pozorovatelných planet a věděli, jak dlouho trvá každé planetě oběh kolem slunce. Na základě těchto poznatků vytvořili 24 kalendářů, které jsou schopné zaznamenat astronomické a přírodní cykly. Zimní slunovrat roku 2012 nastane v 11:11 dopoledne. Ráno 21.12.2012 se slunce objeví na obloze, aby vyšlo do části, které říkáme galaktický střed. Je to místo obrovské černé díry ve středu rotace Mléčné dráhy. To, že se slunce objeví v této konstelaci, není nic zvláštního, tato událost mohla být pozorována několikrát. Jediným zajímavým novým aspektem roku 2012 bude to, že se slunce objeví v místě, kde se dotkne jedné části Velkého riftu (Dark Rift, Great Rift), který se vine podél galaktického rovníku. To je oblast „noční oblohy“, což Májové považovali za důležitý vliv. Bude ale trvat alespoň 20 let, než slunce úplně projde přes tuto "temnou" oblast oblohy.

Tomuto jevu se říká galaktické spojení (Galactic Conjunction). Je to astronomické spojení dvou vesmírných objektů, které vidíme ze zemské perspektivy. Ke galaktickému spojení Slunce a Velkého riftu dojde pouze z perspektivy Země. Ke spojení Slunce a Velkého riftu dojde poprvé po skoro 26 000 letech. Slunce se objeví tak, aby se spojilo s částí Velkého riftu. Slunce ale nebude v perfektním spojení s galaktickým středem nebo uprostřed Velkého riftu. Bude pouze mezi dvěmi oblastmi oblohy. Bude to zajímavé postavení, ale možná ne tak vzrušující, jak mohou lidé očekávat. 

Diana Cooper říká, že dne 21. prosince 2012 končí 260 000letý cyklus, a že toto datum představuje konec atlantské éry. Říká, že experiment Atlantidy začal před 260 000 lety. Trvalo 10 000 let ho naplánovat a připravit. Samotné období Atlantidy trvalo 240 000 let. I když pevnina, na které Atlantida existovala, byla před 10 000 lety zničena, může nás Atlantida ovlivňovat, a to až do konce roku 2012. Jiný zdroj uvádí, že Sluneční soustava se pohybuje ve vlnách, když obíhá střed Mléčné dráhy během 260 000 cyklu, ale nepřekročí galaktickou rovinu v roce 2012. Navíc jsme v současné době 50 miliónů světelných let nad touto rovinou, a pohybujeme se od ní směrem ven.

Na konci roku 2012 bude Jupiter a Saturn zahrnuti v astrologickému uspořádání zvanému Yod (prsty Boha). Dále dojde ke vzácné konjunkci Venuše s Slunce.  Konjunkce nastane 6. 6. 2012 a poté za několik měsíců, a to 28. 3. 2013. 21. 12. 2012 bude Venuše a Slunce společně zapadat na západě. Zároveň bude vycházet Orion a současně na východě souhvězdí Plejády. Bude to den zimního slunovratu. Dále 21. 12. 2012 na sebe budou vzájemně působit planety Neptun, Pluto a Uran. Neptun reprezentuje vyšší spiritualitu, Pluto transformaci a Uran změnu. Toto působení bude mít zásadní vliv na vědomí planety a potenciál pro velký posun na individuální a kolektivní úrovni.

Jiný zdroj uvádí, že sluneční systém nebude blíže galaktickému středu v roce 2012 než v jiném roce, a nebude ve speciální pozici, která by měla vliv na gravitaci mezi námi středem černé díry Mléčné dráhy. Dále uvádí, že tu není žádný důkaz, že se spojujeme s mýtickým fotonovým pásem, který je spojen s hvězdou Alkyón, a ani neobíháme tuto hvězdu v souhvězdí Plejád. Jiný zdroj uvádí, že sluneční soustava má v roce 2012 vstoupit do fotonového "Manasického" prstence. Tento energetický prstenec ze světla je v (pro naše oko neviditelném) spektru o vysoké vibrační frekvenci. Toto záření vychází z hvězdy Alcyon, součásti souhvězdí Plejády, kolem kterého krouží naše Slunce. Doba oběhu je necelých 26 000 let.

Mayský kalendář tvoří cykly dní, které se po určité (často po velmi dlouhé době) opakují. Jediný objevený mayský dokument, který zmiňuje rok 2012, je tzv. Monument 6 z jihomexického naleziště Tortuguero ve státě Tabasco. Tento dokument popisuje, co nastane, až kalendář dojde do svého konce. Podle chápání tohoto starého zápisu současnými výzkumníky se staneme svědky projevení "boha" Bolon Yokte Ku "ve své plné kráse".  Tedy, cokoli jste slyšeli jiného v souvislosti s tímto konečným datem mayského kalendáře, jako posun pólů, konec světa, galaktické zarovnání, sluneční bouře nebo záření z centra galaxie, nic z toho nemá oporu v žádném starověkém mayském textu.

Jediné, co má skutečný základ ve starověkých mayských pramenech, je Bolon, číslo 9. Na první pohled se můžou zápisy na Tortuguero Monument jevit jako tajemné, zašifrované a obtížně srozumitelné. Je tu však více podpůrných pramenů o Bolon Yokte Ku, které nám umožňují odhalit význam tohoto zápisu. Rozhodující pro porozumění je fakt, že Bolon Yokte Ku je devítistupňová struktura časových period a jejich zakončení. Jinými slovy, jedná se o kosmickou pyramidu o devíti stupních. Na základě obsáhlého ověřování faktů můžeme trdit, že tato pyramida zobrazuje 9 úrovní evoluce, kterými vesmír prochází na své cestě ke svému nejvyššímu stavu vědomí. Pokud hledáme celkovou harmonii, nemůžeme se nechat vést pouze naším egem. Namísto toho bude třeba klást si od počátku otázky typu: "Co mohu učinit pro završení kosmického plánu?“ "Co mám učinit pro manifestaci vědomí jednoty?"

Mayský kalendář označuje 5 období - 1. období trvalo od 23 614 př.n.l. do 18 489 př.n.l.  2. období trvalo od 18.489 př.n.l. do 13.364 př.n.l. 3. období trvalo od 13.364 př.n.l. do 8.239 př.n.l. 4. období trvalo od 8.239 př.n.l. do 3.114 př.n.l. Poslední, 5. období trvá od 3.114 př.n.l. a skončí právě 2 012 našeho letopočtu. Podle mayského kalendáře den 21.12.2012 symbolizuje konec jednoho světového cyklu, konec třináctého, posledního baktúnu (jednotka používaná v Mayském kalendáři dlouhá 144000 dnů), po kterém dojde k přetočení cyklu zpět na bod „0“, který Mayové považují za posvátný. Počátek tzv. dlouhého cyklu, který má 21. 12. 2012 skončit, vychází podle výpočtů na 11. srpna 3114 př.n.l., a 21. 12. 2012 má toto 5 126leté období končit - jinými slovy pátý věk slunce právě dokončí své působení. Po 26 000 letech se Slunce ocitne při pohledu ze Země v téže poloze, co průsečnice Mléčné dráhy, a na nebi se díky tomu ukáže kříž z planet a hvězd.

Uvádí se, že Mayský kalendář byl vytvořen na základě spolupráce s hvězdnými bytostmi, aby nás synchronizoval s galaktickým paprskem "Hunab Ku". Tato galaktická energie vychází ze středu galaxie, a je jednou z mnoha, která na naši sluneční soustavu cyklicky působí. Ale pouze tento jediný galaktický paprsek rezonuje s naší DNA a může nás a naši Zemi transformovat do vyšší dimenze. Od roku 1987 se nacházíme již v blízkosti a v působení tohoto paprsku a 21.12.2012 má jeho působení vyvrcholit. Tento Tzolkin kalendář je poslední pátou částí většího mayského cyklu, (5 x cca 5125 = 25.625 let) který téměř odpovídá takzvanému Platónskému roku (25.800 let) během kterého projde Země všemi 12 znameními zvířetníku.

Májové měli hluboké porozumění astronomii a matematice. Jejich poznání jim umožnilo vystavět devítistupňové pyramidy, které jsou dokonale zaměřené ke hvězdám. Každý z těchto devíti stupňů vyjadřuje transformační krok lidstva od začátku časů a každý úsek nám přesně napovídá, kde se vyskytuje planetární vědomí – a to až do roku 2012. Tyto pyramidy jsou vesmírnými počítači, které jsou navrženy tak, aby se aktivovaly v roce 2012 energií z hvězd, a ty pak probudí síly dosud dřímající v křišťálových lebkách. Je náhoda, že jediná originální křišťálová lebka byla nalezena v roce 1927 právě na území Májů? Podle mayského kalendáře je 9 úrovní vědomí – úroveň buněčná, savčí, rodinná, kmenová, kulturní, národní, planetární, galaktická a univerzální.

Od roku 2011 máme ve větším měřítku přístup k univerzální úrovní vědomí, což znamená, že dojde k uznání vědomí a záměru jako řídících sil, je to období zvýšeného důrazu na spirituální otázky, uvědomění si propojenosti všech životních forem, společného řízení globálního společenství a období, kdy zmizí hranice a omezení a bude důležité vědomí spolutvoření. Dochází ke zrychlení evoluce a hlubšímu léčení, odstranění všech filtrů zastiňující lidské vědomí, uvědomění si svobodné volby, rozvoji vlastní osobnosti a tvořivosti, sjednocení pravé a levé mozkové hemisféry, těla a duše, ducha a hmoty, důraz na ekologickou rovnováhu, vědomí jednoty – rostliny, kameny, hvězdné bytosti a spojení se s kristovským vědomím, tedy žití v přítomnosti, tady a teď.

Májové označili 21.12.2012 jako konec jejich posledního cyklu a konec času. O konci světa tu nepadá ani zmínka, jde pouze o dokončení cyklu. Pokud by byla pravda, že Země tentokrát zanikne, zanikla by už při prvním cyklu. Z mého pohledu jde spíše o změnu vědomí, o nejméně dvacetiletou dobu než o jedno specifické datum. Už teď dochází ke společenským změnám. Někteří lidé mohou pociťovat strach z přicházejících změn.

Předpovědi na rok 2012. Starodávné národy, které se zmiňují o roku 2012 - Májové nazvali tento den "dnem tvoření", kdy přicházející energie aktivuje energii kundalini na individuální úrovni, což bude stimulovat genetickou paměť našich minulých životů a také nás naladí na vědomí, kým jsme a umožní spoustě lidem akt vzestoupení a osvícení. Aktivace energie kundalini na planetární úrovni aktivuje všechny pyramidy, které nás spojují s vesmírem, což způsobí přístup solárního vědomí lidem.

Pyramidy na Zemi jsou vesmírnými počítači, generátory a podstanice univerzální energie. Inkové říkali, že před rokem 2013 spustí asteroid očištění Země. Aztékové označovali současné slunce a naši dobu jako v pořadí pátou, což označuje konec 26000-tého období. Spousta Indiánů říká, že pátý svět začne v roce 2012. Hopiové prohlašovali, že rokem 2012 končí jedno období, že po 25-ti letech očišťování bude, čemu oni říkali, "vynoření, objevení se". Čerokíjové měli svůj vlastní kalendář, který končil rokem 2012. Říkali, že předchozí světy končily kataklysmatem a je možné, že toto období také skončí pohromou.

Senekové říkali, že do roku 2012 bude 25-ti leté období očišťování. Maorové říkali, že v roce 2012 proběhne odstranění závojů iluze, a že proběhne spojení fyzického a spirituálního světa. Afričtí šamani mluví o roce 2012. Např. Zulus vypráví příběh o kataklysmatu v roce 2012. Egyptské mýty ukazují, že konec roku 2012 ohlašuje vzestup vědomí planety. Velký kalendář Plejád, což je vesmírný kalendář založený na pohybu Plejád, končí 21. 12. 2012. Tibetský a Židovský kalendář ukazují, že rok 2012 je koncem dlouhého cyklu. Posvátné spisy Veda uvádějí, že vzestup zpátky do světla začíná v roku 2012.

Spousta Hinduistů říká, že Kalki, což je považován za avatara a poslední inkarnaci Lorda Višnu, bude plně pochopen v roce 2012. Pokud bude schopen před zimním slunovratem osvítit 60 000 lidí, může iniciovat vlnu osvícení. Pokud se tomu tak nestane, lidé na Zemi promeškají tuto výjimečnou příležitost. Výdech Brahmy trvá 26 000 let. Na konci výdechu nastává kosmický okamžik, během kterého se otevírají portály nebe. V tento okamžik se mohou stát výjimečné věci, včetně transformačního skoku pro lidstvo.

Zdroj - Mayský kalendář - Carl Johan Calleman, Nejen indigové děti - P.M.H.Atwater, globalrumblings.blogspot.com, 2012 a léta nadcházející - Diana Cooper